>Kuifje-museum opent juni 2009

>


[Foto Flickr, Kuifje]

Moulinsart, de maatschappij die de rechten van de erven van Hergé beheert, heeft vandaag in Brussel het officieel logo en embleem van het Hergé Museum voorgesteld. Dat museum opent officieel de deuren in juni 2009 in Louvain-la-Neuve. Moulinsart heeft ook het activiteitenprogramma voor 2009 bekendgemaakt. Het logo en embleem van het toekomstige Hergé Museum weerspiegelen zowel de auteur als het personage Kuifje en het gebouw van het museum in Louvain-la-Neuve. Beide zijn de vrucht van diverse voorontwerpen die het Hergé Museum grafisch en visueel een identiteit moeten geven.
Moulinsart wijst erop dat het Hergé Museum een kunstenaarsmuseum is en geen themamuseum. Bij het ontwerp van logo en embleem diende rekening te worden gehouden dat het grote publiek het oeuvre van Hergé vooral kent via “de Avonturen van Kuifje” en met het gegeven dat het gebouw een architecturale uitstraling heeft.
De Morgen

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.