>Lehmbruck-erfgoed voor Duisburg gewaarborgd

>Na bijna vier jaar onderhandelen is het via een financiële regeling met de erven gelukt de omvangrijke nalatenschap van de beroemde Duitse kunstenaar Wilhelm Lehmbruck (1881-1919) voorgoed veilig te stellen voor zijn geboortestad Duisburg.
Uit de artistieke nalatenschap van Lehmbruck kunnen nu – zo is officieel vastgelegd – 33 beeldhouwwerken, 18 schilderijen, 11 pasteltekeningen, 819 gewone tekeningen en 260 grafische werken aan de collectie van het museum worden toegevoegd. De museumstichting kon tot nu toe deze 1141 werken alleen lenen. Wilhelm Lehmbruck wordt gezien als de belangrijkste kunstenaar die Duisburg heeft voortgebracht. www.lehmbruckmuseum.de

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.