>Luchthaven Kopenhagen spaart milieu

>Aan het begin van het jaar waarin de grote klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Kopenhagen (COP15) wordt gehouden, kan de internationale luchthaven van Kopenhagen wijzen op belangrijke besparingen op het gebied van energie – waardoor het milieu aanzienlijk minder zwaar wordt belast. Door het aanbrengen van zuiniger (en betere) verlichting is er nu al een jaarlijkse besparing van 2.500.000 kilowattuur. Het is de bedoeling dat het verbruik van elektriciteit in 2012 minimaal 10 procent lager is dan dat in 2007.
De Kopenhaagse luchthaven zet zich ook op andere terreinen in voor een beter milieu. Om de resultaten transparant te maken wordt regelmatig nieuws hierover geplaatst op de website www.cph.dk
Ook het jaarlijkse Roskilde Festival zet zich in voor het milieu. Het is een campagne begonnen onder de titel ‘Green Footsteps,’ met de bedoeling een bijdrage te leveren aan de grote milieuproblemen waarmee de wereld worstelt. Het rockfestijn onderzoekt momenteel de mogelijkheid voor het evenement dat komende zomer (2 t/m 5 juli) wordt gehouden stroom te kopen die is opgewekt via windmolens. Ook overweegt het Roskilde Festival generatoren aan te schaffen die kunnen werken op plantaardige olie en/of zonne-energie. Om zo weinig mogelijk uitstoot van CO2 te realiseren zal het afval op het terrein zoveel mogelijk worden hergebruikt. Op bezoekers zal een klemmend beroep worden gedaan rekening te houden met het milieu. Gevraagd wordt zoveel mogelijk met openbaar vervoer naar Roskilde te reizen – ook vanuit het buitenland. De voorverkoop op internet voor het festijn is inmiddels begonnen.
Meer informatie: www.cph.dk en/of www.roskilde-festival.dk

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.