>Natuurspektakel op hoog niveau in Taiwan

>

Yu Shan (Jade Mountain),   metres (  ft[Image via Wikipedia]

Vlak voordat het wandel- en bergbeklimseizoen begint, introduceert Taiwan voor 2009 ”Yushan Worship Activity”. Yushan is de hoogste berg in Noord-Oost Azië en trekt jaarlijks vele wandelaars en bergbeklimmers. Doel van de actie is het respect voor het natuurschoon en de bergen beter onder de aandacht te brengen.
De berg Yushan op het midden van het eiland is met 3997 meter het hoogste punt in Taiwan. Behalve dat het de hoogste bergtop van Noord-Oost Azië is heeft het een heilige status voor veel bergbeklimmers. Yushan National Park heeft 30 toppen, en beslaat ruim 100.000 hectaren met verschillende vegetatie variërend van alpine toendra tot en met tropisch regenwoud. In het midden en het oosten van het land zijn er vooral de ruige landschappen te ontdekken. Dit bestaat uit grillig, rotsachtig gebied van vijf bergketens.
Naast Yushan biedt Taiwan nog vijf andere nationale parken namelijk die van Kenting, Kinmen, Sheipa, Taroko, en Yangmingshan. De veelzijdigheid in activiteiten in deze parken lopen uiteen van snorkelen, duiken, surfen, fietsen, wandelen, bergbeklimmen, vogels spotten tot en met relaxen in warmwaterbronnen.
Toen in 1544 de Portugezen Taiwan ontdekten, noemden ze het een prachtig eiland ‘Ilha Formosa’ . De schoonheid komt terug in een uitgebreid aanbod van flora aan fauna. Op een oppervlak vergelijkbaar met Nederland zijn er meer dan 100 bergen van meer dan 3000 meter hoogte. Bovendien komen er drie soorten klimaatzones voor: tropisch, subtropische en gematigd. De temperatuurverschillen en verschillende hoogte zorgen voor een grote verscheidenheid in de natuur.
Uit consumentenonderzoeken onder veelreizende Nederlanders blijkt dat slechts een klein deel van de ondervraagden Taiwan associëren met het vele natuurschoon dat het eiland rijk is. Weinigen hebben weet van de hoogste en meest spectaculaire bergen van heel Noord-Oost Azië in Taiwan met duizelingwekkende ravijnen, prachtige uitgestrekte stranden, vredig meertjes en snelstromende riviertjes. www.nunaartaiwan.nl , www.taiwan.net.tw

Reblog this post [with Zemanta]
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.