>Opening Porsche-Museum in Stuttgart

>golden Porsche Targa[Image by Toni_V via Flickr]Met de opening van het Porsche-Museum op 31 januari krijgt Stuttgart er een nieuwe autotempel bij. Met 82 modellen op een oppervlakte van 5600 m² wacht de bezoeker een indrukwekkend overzicht van de ontwikkeling van de sportwagen. Van het allereerste ontwerp uit 1939 van Ferdinand Porsche, tot de allernieuwste bolide uit de stal van de sportwagenfabrikant uit Zuffenhausen. Het gebouw dat 100 miljoen euro heeft gekost, is een spectaculair ontwerp van het Weense architectenbureau Delugan Meissl. En omdat het oor ook wat wil, klinkt uit speciale geluidsdouches het karakteristieke gebrul van de motoren van de 356, 911 en 917. Voor Stuttgart is de opening van het automuseum het toeristische hoogtepunt van het jaar. In 2006 is in de Zuid-Duitse stad ook al het Mercedes-Benz Museum geopend. Het ontwerp van de Nederlandse architect Ben van Berkel trok tot nu toe 2,2 miljoen bezoekers. www.porsche.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.