>Picasso pronkt in Londen

>De National Gallery komt met de eerste tentoonstelling die gewijd is aan Pablo Picasso. Tijdens “Picasso: Challenging the Past” omvat werken met hoofdstukken over het zelfportret, karakters en typen, het naakt, stilleven, modellen en muzen en de kunstenaar. Elke belangrijke periode van Picasso’s oeuvre is vertegenwoordigd met leningen uit openbare en particuliere collecties in Europa en Noord-Amerika.
Picasso was een buitengewone schilder van vrouwen. De kunstenaar paste de conventies van dit genre aan naar zijn eigen woordenschat en opeenvolgende stijlen.
De laatste zaal van de tentoonstelling toont het hoogtepunt van Picasso’s groeiende obsessie met de kunstgeschiedenis. Laat in zijn leven bedacht hij de gedurfde reeks “Variations”. Een groep van vier Variaties naar Manets Le Dejeuner sur l’Herbe, geschilderd tussen 1960 en 1961 (Musee National Picasso, Parijs) is een van de hoogtepunten in de tentoonstelling.
“Picasso: Challenging the Past” werd gezamenlijk georganiseerd door de National Gallery, Londen en de Reunion des Musees Nationaux, Parijs, met bijzondere steun van het Musee National Picasso, Parijs; samen met het Picasso et les Maîtres tentoonstelling in Parijs, georganiseerd door de Reunion des Musees Nationaux, het Musee National Picasso, het Musee du Louvre en het Musee d’Orsay.
Open voor publiek: 25 februari-7 juni 2009 , dagelijkse 10 am-6 pm, vrijdag tot 9pm, zaterdag tot 8pm , Volledige prijs £ 12. www.nationalgallery.org.uk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.