>Slee-feest in Oostenrijkse bergen

>Op 18 januari barst het feest weer los in Zillertal Arena, één van de populairste en grootste skigebieden van Oostenrijk met 165 kilometer geprepareerde pistes. Voor de 10e keer razen moedige brokkenpiloten in flink uitgedoste sledes van de berg tijdens de “Stroh Juchhee”, een traditioneel volksfeest. Op de Wiesenalm, boven het dorp Zell am Ziller, belanden de waaghalzen uiteindelijk in een grote hooiberg, wat garant staat voor hilarische taferelen. Het evenement start om 12 uur ’s middags en is gratis toegankelijk.
In totaal gaan zo’n 20 sledes naar beneden, met elk 10 tot 15 deelnemers. De kunst is het om de hooiberg uiteindelijk te halen, maar nog meer gaat het om de originaliteit en de creativiteit van de sledes en hun bestuurders. Verkleed als Batman, Spongebob of Maja de Bij razen de deelnemers in hun excentrieke voertuigen naar beneden. De meest creatieve slee wordt uiteindelijk beloond met een gouden ArenaFUNt, vernoemd naar de vrolijke mascotte van Zillertal Arena.
Een echt volksfeest in de bergen kan niet zonder typische Tiroolse ambiance. De ‘Zillertaler Haderlumpen’, winnaars van de Oostenrijkse Grand Prix van de Volksmuziek in 2007, zwepen het publiek op met hun aanstekelijke muziek en zorgen voor carnavaleske sferen. Muziek, drank en ‘verrücktes’ entertainment zijn en blijven de ingrediënten voor een mooie feestdag in de bergen. www.zillertalarena.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.