>Starwars in de sneeuw!

>E.T., UFO’s en de hele crew van Star Wars zijn geland in het skigebied van Ischgl (Paznauntal, Tirol). Tijdens het evenement ‘Shapes in White’ staat de trendy wintersportplaats volledig in het teken van buitenaards leven. Op de pistes van de Silvretta Arena hebben professionele beeldhouwers aan metershoge sneeuwsculpturen gewerkt. Zo staat er een sculptuur van Alf (uit de populaire Amerikaanse tv-serie uit de jaren ‘80), Wall-E en animaties uit de series Dragon Ball Z en Star Wars. Voor publiek zijn de sculpturen te bezoeken totdat de zon gaat schijnen en de kunstwerken smelten.
Het jaarlijks terugkerende evenement vindt in 2009 voor de 16e keer plaats in Ischgl. Een deskundige jury beoordeelt vooraf de vele ingezonden ontwerpen van professionele beeldhouwers en kunstenaars uit de hele wereld. Een selectie van tien teams krijgt de kans om hun ontwerp van sneeuw en ijs te realiseren.
Met meer dan 220 pistekilometers in de Silvretta Arena, behoort het skigebied van Ischgl/Samnaun tot de beste skigebieden van de Alpen. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000 meter, is de sneeuwzekerheid groot. Desondanks laat Ischgl niks aan het toeval over. Is de natuurlijke sneeuw iets minder, dan zorgen de tientallen sneeuwkanonnen voor perfecte, witte pistes. Consumenten vinden meer informatie over dit evenement en Ischgl op www.ischgl.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.