>Stormwatching op Helgoland

>Ooit een orkaan met windstoten van 150 kilometer per uur over de Noordzee zien jagen? Hotel Rickmers’ Insulaner biedt in de wintermaanden op het Duitse eiland Helgoland een ‘stormwatching’-arrangement aan. Is er storm op komst, dan ontvangen geïnteresseerden twee dagen van te voren een sms’je. Op 60 kilometer van de kust kan van dichtbij worden meegemaakt hoe de wind de golven tot wel 12 meter omhoog stuwt, voor ze met veel geweld op de steile rotskust kapotslaan. Naar het natuurgeweld kijken kan vanuit gerieflijke hotelkamers met panoramablik. Voor wie zelf met de elementen willen stoeien, liggen zuidwesters klaar. Vanuit Cuxhaven vaart er vier keer per week een veerdienst naar Helgoland. www.helgoland.de

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.