>Taiwan viert nieuwjaar op 26 januari

>
Ondanks de sterke invloeden van de Westerse cultuur in het kosmopolitische Taiwan worden traditionele evenementen en festivals uitgebreid gevierd. De Taiwanese start van het nieuwe jaar is op 26 januari 2009 waarna er weer vele feesten en festivals losbarsten. De festiviteiten variëren in omvang en betekenis en lopen uiteen van traditionele festivals, locale volksfestivals tot en met festivals van inheemse bevolkingsgroepen.
Tot de hoogtepunten behoren kleurrijke feesten van de oorspronkelijke bewoners als ook de lantaarnfeesten ter afsluiting van het nieuwe jaar, de drakenbootfestivals en de verschillende tempelfeesten. Al deze feesten richten zich op de maankalender en geven inzicht in de rijke cultuur en religies van Taiwan. Ook vandaag de dag worden de feesten met veel enthousiasme gevierd.
Het belangrijkste traditionele festival is het nieuwe jaar dat begint op de eerste en eindigt op de vijfde dag van de eerste maankalender. Het is deels te vergelijken met een grote schoonmaak waarbij ongeluk en duivelse invloeden uit huis worden weggeveegd. Het betekent tevens het afscheid nemen van het oude en het verwelkomen van het nieuwe.
Een van de kleurrijkere gebeurtenissen voor het komend jaar zullen wederom de lantaarnfestivals zijn.Festiviteiten variëren van vuurwerk, live-concerten, kunstshows waarbij traditie en technologie integreren met de activiteiten. Van 9 – 22 februari kan in het Yilan Sports Park in Yilan het Taiwanese Lantaarn festival bezocht worden. Het lantaarnfestival is de gemeenschappelijke afsluiting van het nieuwjaarsfeest.
Het lantaarnfestival van Pingxi is een prachtig voorbeeld van een spektakel waar de
traditionele lantaarns als een soort mini-luchtballon de hemel in worden gestuurd. Fungeerde dit vroeger puur als waarschuwingssignaal naar bergdorpelingen, tegenwoordig is het een sublieme sensatie van het aanschouwen van gloeiende kleurrijke lantaarns. Deelnemers aan het spektakel schrijven hun persoonlijke wens op de lantaarn en herhalen hun wens op het moment dat de lantaarn de lucht in is. Het dromen voor het komende jaar kan beginnen.
Op de Vakantiebeurs2009 is het Taiwan Tourism Bureau vertegenwoordigt in hal 1 op stand E108. Taiwan ligt 160 kilometer ten zuidoosten van China. Het land biedt een Verre Oosten-flair, subtropische natuur, bijzondere cultuur, Aziatische religies op een compacte ruimte met een zeer goede infrastructuur. De spectaculaire schoonheid van het landschap is bijzonder veelzijdig met prachtige regenwouden, adembenemende bergen, grillige kusten, magisch koraal en vulkaaneilanden.
Meer informatie Taiwan: www.taiwan.net.tw

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.