>Voor carnaval kun je ook naar Trinidad

>

[Foto: Carnaval Tinidat – flickr]
In zuidelijk Nederland is men sinds november al volop bezig met Carnaval, maar ook in enkele andere landen is dit feest hét moment van het jaar. Iedereen kent uiteraard het Carnaval van Rio de Janeiro, maar in februari staan ook de Caribbean op z’n kop. Trinidad is dan de place to be! Het Carnaval op Trinidad is van oorsprong het feest van de Franse kolonialisator, maar na de Emancipatie in 1838 nam de lokale bevolking de touwtjes in handen. Het feest heeft dus een bevrijdend karakter. Het carnaval begint in februari op de maandag voor Aswoensdag. Veel andere eilanden in het Caribische gebied hebben de data voor het vieren van hun eigen Carnaval aangepast omdat ze niet konden concurreren met de grote populariteit van het Carnaval op Trinidad.
Voordat het Carnaval op Trinidad echt begint, moeten de kwade zielen uit de stad verdreven worden. Dit doen de bewoners door om 02.00 uur maandagnacht dansend door de stad te gaan, besmeurd met modder, verf en chocolade. Overdag zijn er optochten met geweldige praalwagens, maskers, schaars geklede vrouwen in kleurrijke glitter kostuums, dansend op opzwepende muziek. ’s Avonds barst het feest echt los. Dan is Trinidad het domein van de feestgangers. Uiteraard is er gedurende dit feest overal vrolijke carnavalsmuziek te horen, hier staat het eiland ook bekend om. Het gaat om calypso (officiële naam: Trinidad) en steelband (officiële naam: Tobago). De moderne vorm van deze feestmuziek heet Soca.
Dit jaar jaar zal het Carnaval gevierd worden op maandag 23 en dinsdag 24 februari. Carnaval op Trinidad is een volksfeest waarbij toeristen van harte welkom zijn.
www.gotrinidadandtobago.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.