>Wereldkampioenschap voor sledehonden

>Voor de tweede keer wordt Werfenweng in Pongau het schouwtoneel van het grootste sledehondenevenement van Midden-Europa. Van 12 t/m 15 februari 2009 ontmoeten ongeveer 200 mushers met hun hondenspannen elkaar bij het internationale wereldkampioenschap voor sledehonden.
Doorgaans heerst er een weldadige rust in het plaatsje. Maar wanneer de 1.000 temperamentvolle husky’s in Werfenweng hun intrede doen, breekt hun vrolijke geblaf en gejank de winterse stilte en wekt de voorpret voor het komende grote evenement: het internationale wereldkampioenschap voor sledehonden. Stuurmanskunst en een hecht hondenspan gecombineerd met tactiek maken de race zeer aantrekkelijk voor de toeschouwers.
Al voor de tweede keer vindt het WK sledehonden in Werfenweng plaats. En het credo van de “Sanfte Mobilität” (SAMO) past inderdaad perfect bij deze traditionele sport. In Werfenweng zijn vakantiegangers niet met de auto onderweg, maar met hybridenauto’s, het nachtmobiel of de romantische paardenkoets. Deze sympathieke, milieuvriendelijke alternatieven brengen de gasten op ieder gewenst tijdstip naar iedere gewenste plaats. Vakantiegangers die met het openbaar vervoer naar Werfenweng reizen, worden bij het station afgehaald en naar hun vakantieadres gebracht. Iedereen die tijdens zijn verblijf in Werfenweng de auto laat staan, krijgt de SAMO-voordeelpas met vele gratis SAMO-voordelen.
Het nog redelijk onbekende familieskigebied Werfenweng, geeft wintersporters een bijzondere winterbelevenis zonder stress. De speciale winteraanbieding van Werfenweng is inclusief 4-daagse skipas, gunstige tarieven voor skihuur en talrijke SAMO voordelen: 1 sledehondentrip ’s nachts, 1 ritje met de paardenkoets, verhuur van langlaufmaterialen (inclusief toegang tot de langlaufbaan) schaats- en rodelverhuur en tot slot een shuttleservice in de avond. Deze aanbieding is 292,00 Euro per persoon voor 5 nachten en 378,50 Euro per persoon voor 7 nachten op basis van halfpension. De aanbieding is geldig van 23-28 januari 2009 en 7-14 maart 2009. Voor boekingen: www.schlittenhunde-wm.at

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.