>Wilde honden in Beekse Bergen

>Het heeft even geduurd, maar sinds enkele dagen laten de zes pasgeboren Afrikaanse wilde honden zich regelmatig zien aan bezoekers van Safaripark Beekse Bergen. Aanvankelijk verstopten de jongen zich nog in hun ‘ouderlijk nest’. De safaripark-dierenarts heeft de jongen – vijf mannetjes en één vrouwtje – inmiddels onderzocht en geconstateerd dat zij kerngezond zijn. In het wild worden Afrikaanse wilde honden ernstig met uitsterven bedreigd, juist daarom zijn de verzorgers extra blij.
Dierenarts Jacques Kaandorp: “Afrikaanse wilde honden worden in het wild ernstig bedreigd. Dat komt doordat het leefgebied steeds meer wordt beperkt en er steeds meer verkeer is in Afrika. Bovendien lijden de dieren onder stroperij en de besmettelijke ziektes die overgebracht worden door huishonden. Met deze geboorte leveren wij een bijdrage aan het voortbestaan van deze dieren”. Safaripark Beekse Bergen is één van de weinige dierenparken in Nederland die Afrikaanse wilde honden houdt. De stichting die aan het park is verbonden geeft financiële steun aan onderzoek, voorlichtingsprogramma’s en een opvangcentrum in Zimbabwe. Op deze manier is het mogelijk dat de dieren ook in het wild blijven voortbestaan. www.beeksebergen.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.