>Wintersport vlakbij: Willingen

>De winter toont zich van haar beste kant en overal in het Sauerlandse Willingen is momenteel sprake van winterplezier. Skiën, langlaufen, wandelen door de prachtig witte sneeuw, rodelen, sneeuwschoenwandelen, schaatsen of een romatische rondrit met de arreslee door besneeuwde landschappen – Willingen biedt haar gasten vele attracties. Het “Viessmann Winterpark Willingen” bestaat uit 10 liftcomplexen, 2 ski- en rodeltransportbanden en in totaal 7 km piste met sneeuwkanonnen. Ook voor kinderen en beginners zijn goede mogelijkheden ontstaan. De nieuwe kinderskischool incl. “Kinderland” met de „tovertapijten“, die de kinderen op transportbanden weer naar boven brengen en zo een rit met de lift besparen.
De nieuwe wintersite van Willingen biedt een interactieve kaart van het skigebied, waarmee men virtueel de hellingen af kan skiën en men zich vooraf thuis kan oriënteren. Bovendien kan men in het overzicht, wat permanent geactualiseerd wordt, zien welke liften geopend zijn, de sneeuwcondities controleren, een weerbericht voor de komende dagen bekijken, informatie over ski-cursussen en ski-verhuur lezen en de nieuwe catalogus “Winter-Info” met veel informatie rondom het thema sneeuw doorbladeren. Van 6 t/m 8 februari 2009 vindt op de Willinger Mühlenkopfschans het teamspringen en de wedstrijd voor de individuele springers plaats. www.willingen.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.