>Wintersporters nemen grote risico’s op piste

>Terwijl 90% van de skiërs en 92% van de snowboarders zegt te weten dat ze een groot risico op blessures hebben nemen ze maar heel weinig maatregelen om letsel te voorkomen. En dit terwijl 97% van de wintersporters wel precies weet wat ze daarvoor moet doen. Deze cijfers komen uit een enquête van Consument en Veiligheid en de Nederlandse Ski Vereniging op de site www.voorkomblessures.nl. Er deden in totaal 2100 skiers en 700 snowboarders mee aan het onderzoek.
“Nederlandse wintersporters staan één of twee weken per jaar in de sneeuw. Na vijf jaar hebben ze dus amper twee maanden ervaring en dat is bedroevend weinig vergeleken met de bewoners van bijvoorbeeld de alpenlanden. Het is daarom juist van groot belang om elk jaar weer even een paar uur les te nemen. Zo geniet je ook meer van je vakantie, want met gips is er weinig lol meer te beleven.”, aldus Joris Gieske, woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging.
Ondanks het duidelijke nut van een helm is dit beschermmiddel niet populair bij de wintersporters. Slechts 31% van de snowboarders draagt altijd een helm en bij de skiërs is dat aantal slechts 6%. “De pistes worden steeds drukker en de kans op ongelukken neemt daarmee toe. Je gaat op de piste meestal harder dan een brommer en een helm is onder die omstandigheden geen overbodige luxe”, aldus Joris Gieske.
Kijk op www.wintersport.nl/veiligheid voor tips om fit op wintersport te gaan.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.