Woensdag start feestje 400 jaar NL-VS

De gemeente Amsterdam en het Ministerie van Buitenlandse Zaken geven woensdag het startsein voor de festiviteiten rond het feit dat Nederland 400 jaar vriendschapsrelaties met de Verenigde Staten onderhoudt. De lancering zal plaatsvinden in New York. In New York zullen burgemeester Cohen en staatssecretaris Timmermans samen met de stad New York het officiële startsein geven voor de viering.
Nederland viert 400 jaar vriendschapsrelaties met de Verenigde Staten. In 2009 is het 400 jaar geleden dat het VOC schip ‘de Halve Maen’ met Henry Hudson als kapitein uit Amsterdam vertrok en op zoek naar noordoostelijke doorgang naar Azië op Manhattan stuitte. Deze gebeurtenis leidde tot de stichting van de handelspost Nieuw Amsterdam, het latere New York, en de kolonie Nieuw Nederland. In 2009 wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze historische gebeurtenis en de gezamenlijke geschiedenis en de gedeelde waarden tussen Nederland en de Verenigde Staten. Ook de stad Amsterdam is hierbij intensief betrokken. Meer informatie en een volledig overzicht van de activiteiten is te vinden op www.ny400.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.