>ANWB: goed voorbereid op wintersport

>De ANWB adviseert leden goed voorbereid op wintersport te gaan. Dat betekent dat bij een reis met de auto er sneeuwkettingen mee moeten. De ANWB heeft een aantal sneeuwkettingen aan een test onderworpen. Traditionele stalen kettingen worden aanbevolen omdat kunststof kettingen snel slijten en lastig te monteren zijn. In de test zijn de producten beoordeeld op gebruiksgemak, prestaties in de sneeuw, prestaties op ijs en slijtage.
Bovendien zijn in Duitsland en Oostenrijk winterbanden onder winterse omstandigheden verplicht. De ANWB raadt aan om in Zwitserland en Frankrijk ook met winterbanden te rijden. Rijden met zomerbanden in de winter kan in sommige landen leiden tot aansprakelijkheid bij ongevallen en strafrechtelijke vervolging.
In Duitsland moeten auto’s in de winter voorzien zijn van een winteruitrusting. Dat betekent naast winterbanden voldoende ruitensproeiervloeistof en goede ruitenwissers. Deze verplichting geldt ook voor Nederlandse auto’s.
De ANWB wijst er verder op dat in een aantal landen een verbanddoos, gevarendriehoek, veiligheidshesjes, reservelampjes of een brandblusser verplicht zijn.
Meer info is te vinden via: www.anwb.nl (pdf-bestand)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.