>Charmante nieuwe hotels in Lissabon

>

*Lissabon met uitzicht op de Taag

Capital do Charme-Lissabon, hoofdstad van charme. Deze campagne is dit jaar gestart op initiatief van Turismo de Lisboa, het Lissabon toeristenbureau. In het kader van deze campagne worden zes historische gebouwen van onschatbare architectonische en historische waarde verkocht aan geïnteresseerde investeerders. Dit zal in de loop van dit jaar gebeuren. Het doel: charmante hotels creëren met behoud van de elegante eigen sfeer van het gebouw. Voor toekomstige gasten een gelegenheid om te verblijven in hotels die van alle hedendaagse gemakken voorzien zullen zijn en tegelijkertijd ambiance hebben.
Lissabon is groeiend als toeristenbestemming. In het nationaal strategisch plan voor toerisme staat dat Lissabon in 2017 een capaciteit van 42.521 bedden moet hebben. De hotelcapaciteit van de Portugese hoofdstad stond op 26.615 bedden in 2008. Er is dus nog steeds ruimte om nieuwe segmenten op hotelgebied aan te boren, zoals deze historische charmante hotels.
Met de campagne ‘Lissabon, hoofdstad van charme’ werken Turismo de Lisboa en de gemeente samen om de stad nog steviger op de kaart te zetten als toeristische kwaliteitsbestemming. Ze willen blijven inspelen op de toenemende vraag van toeristen naar meer persoonlijke en op maat gesneden voorzieningen. In dit kader past de transformatie van de historische gebouwen en het behoud van het architectonische erfgoed. Gedachtegang: benut het potentieel van deze symbolen van de stad en maak het gebouw voor het publiek toegankelijk.

Alle gebouwen zijn gelegen in oude stadswijken van Lissabon, met hun eigen identiteit. Een van de historische gebouwen is Passo da Procissão do Senhor dos Passos da Graça. Dit gebouw dateert uit de 17e eeuw. ’Passage van de processie’ het unieke zit al in de naam en evenzo in het voormalige religieuze karakter en daarmee ook de sfeer van dit gebouw. Cultuur ligt direct om de hoek in de vorm van het Castelo de São Jorge en de wijk Alfama, waar van oudsher vele Fado gelegenheden zijn te vinden.
Meer informatie over de transformatie van historische gebouwen in nieuwe charmante hotels kan worden opgevraagd bij Turismo de Lisboa. Contactgegevens zijn te vinden op de website: www.visitlisboa.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.