>Darwins sporen in Artis

>Een zeldzame jonge Blauwe Indiase en een Groene Javaanse pauw in de Amsterdamse dierentuin Artis trokken in 1868 de aandacht van Charles Darwin. De Britse wetenschapper had negen jaar eerder zijn beroemde boek The Origin Of Species uitgebracht. Om zijn evolutietheorie te verbeteren bleef hij echter verder onderzoek doen. Vanuit zijn buitenhuis in Gent verstuurde hij daarom zo’n vijftienhonderd brieven aan andere wetenschappers en biologen. De unieke pauwen in Artis bewogen Darwin ertoe om op 28 november 1868 een brief te sturen naar de directie van de in 1838 geopende Amsterdamse dierentuin. Hij vraagt, op zeer beleefde wijze, of hij op de hoogte gehouden kan worden van de ontwikkeling van de hielsporen van de vogels. Lees het hele verhaal bij Metro

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.