>Digitaal fietsen in Gelderland een succes

>‘Digitaal Fietsen’, de digitale fietsrouteplanners voor Gelderland en Overijssel, is een groot succes. In drie maanden tijd zijn ruim 77.000 routes bekeken en is 5.575 keer een fietsroute gepland over de fietsroutenetwerken. Met de routeplanner kunnen fietsers zelf routes plannen of kant en klare routes over de fietsroutenetwerken uitzoeken. De routes zijn gratis af te drukken of te downloaden voor een gps-ontvanger of TomTom. De routeplanners zijn ontwikkeld door het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) en de Regionale Bureaus voor Toerisme (RBT’s) in Gelderland en Overijssel.
De routeplanner van Twente is het best bezocht. In drie maanden tijd werden de routes op www.twentejezelf.nl bijna 20.000 bekeken en bijna 3.000 routes gepland. Het Vechtdal Overijssel bleef hier met 17.000 bekeken en 1.700 geplande fietsroutes op www.vvvvechtdal.nl maar iets bij achter. Hetzelfde geldt voor de IJsseldelta. De routeplanner op www.vvvkampen.nl noteerde in drie maanden 16.000 bekeken en 900 geplande fietsroutes. De fietsrouteplanner voor Salland is pas twee maanden in de lucht. Toch werd in die korte periode ruim 4.000 keer een route bekeken op www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl . Opvallend zijn de resultaten voor de Kop van Overijssel. In minder dan drie weken tijd (in de winter!), werden de fietsroutes op deze planner liefst 1.700 keer bekeken. Deze goedbezochte planner is te vinden op www.vvvkopvanoverijssel.nl. De website www.rivierenland.nl biedt fietsroutes door het Rivierenland. Deze routes werden sinds september ruim 18.000 keer bekeken. Vanaf het voorjaar van 2009 kunnen consumenten ook zelf routes plannen over het nieuwe fietsroutenetwerk in het Rivierenland. Tegelijkertijd gaan dan de routeplanners voor de Achterhoek en de regio Arnhem Nijmegen in de lucht.
De RBT’s kunnen de routeplanners tevens gebruiken voor wandel-, ruiter- en nordic walkingroutes. In Twente is sinds november vorig jaar al een wandelrouteplanner in gebruik, waarmee routes kunnen worden gemaakt over het Wandelnetwerk Twente. ‘Digitaal Fietsen’ is een initiatief van het GOBT en de RBT’s in Gelderland en Overijssel en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincies Gelderland en Overijssel. Voor de ontwikkeling van de digitale routeplanner is samenwerking gezocht met RouteYou. Dit Vlaamse bedrijf heeft via zijn website www.routeyou.com ruime ervaring met het aanbieden van routeplanners.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.