>Eerste game-figuur bij Tussauds

>

Halo Wars[Poster Image via Wikipedia]

De economische crisis lijkt in elk geval aan een deur voorbij te gaan. Het Amsterdamse filiaal van Madame Tussauds kreeg in januari een recordaantal bezoekers over de vloer. Dat is goed nieuws voor de Master Chief, de held uit de computerspellenserie Halo die een plekje heeft veroverd in het wassenbeeldenmuseum. Sinds dinsdag is hij te bewonderen op de hoogste verdieping van Madame Tussauds, waar filmsterren als Johnny Depp, Julia Roberts, Tom Hanks en TomCruise hem omringen. ‘Het is voor het eerst dat we een gamefiguur in de collectie hebben’, zegt Kees Klesman, directeur van de Amsterdamse vestiging. ‘Normaal stellen we hier alleen wassen beelden van mensen tentoon.’ In het museum hangt wel een Spider-Man aan een muur, maar deze stripfiguur is op het grote doek tot leven gebracht door de Amerikaanse acteur Tobey Maguire. Voor de Master Chief is een uitzondering gemaakt, zegt Klesman, omdat de Halo-spellen een grote culturele impact hebben en komende vrijdag een vierde aflevering uitkomt, Halo Wars. Lees het hele verhaal bij Volkskrant


Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.