>Filmpjesdag! Naar Albanië

>Wouter E. Nieuwenhuis ging op reis naar Albanië. Hij maakte daar een prachtige slow motion film van zes minuten van die hij op YouTube plaatste. Hierbij zijn begeleidende tekst: Het is voor velen nog een stukje onbekend gebied. Maar, een vakantieland in opkomst. In Albanië zijn stukjes ongerept Europa te ontdekken.

In het filmpje is een rondreis te zien door het zuidelijk deel van het land, van de hoofdstad Tirana naar plaatsen als Dhermi, Sarande, Gjirokaster en Butrint. Deze laatste plaats ligt vlakbij de grens met Griekenland en toont ruïnes en archeologische opgravingen uit de Romeinse tijd. Volgens plaatselijke legendes ligt er ergens in deze buurt zelfs een grote goudschat begraven van de Tempeliers, die zich ooit in dit gebied ophielden.

Wie zich kan redden in Italië of Griekenland, zal dat ook kunnen in Albanië. Het is een écht Mediterraans land. Engels wordt er doorgaans slecht gesproken; al kunnen jongere generaties zich goed verstaanbaar maken. Tip: Bezoek het land in de zomer, en liefst in juni of juli. In augustus kan het op de stranden druk worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.