>Frankrijk benoemt vakantie-ambassadeurs

>Maison de la France, het Franse verkeersbureau in Nederland, introduceert 22 Nederlandse “ambassadeurs”, die vanaf dit jaar Frankrijk als vakantiebestemming gaan promoten. Zij geven tips en adviezen aan Nederlanders om hen te helpen bij het plannen van hun vakantie in Frankrijk. Op het nieuwe online communicatieplatform, www.mijnfrankrijkgids.nl, kunnen Frankrijkliefhebbers kennis maken met deze 22 gidsen, van wie elk één Franse regio vertegenwoordigt.
De aanstelling van de “ambassadeurs” is een nieuw concept van de communicatiecampagne van Maison de la France in 2009. Doel hiervan is de informatievoorziening van het Frans verkeersbureau persoonlijker te maken om dichter de consument beter te bereiken.
Maison de la France speelt hierbij in op het feit dat familie, vrienden en kennissen vaak de eerste informatiebron zijn voor het voorbereiden van vakanties. Ook volgt het verkeersbureau de trend van uitwisseling van persoonlijke ervaringen en tips zoals op websites als zoover.nl en tripadvisor.com al te vinden is.
Hiermee wil Maison de la France zich onderscheiden van de communicatie van andere landelijke verkeersbureaus in Nederland en nieuwe en aanvullende inhoud geven aan de klassieke informatievoorziening van het verkeersbureau en van de Franse regio’s.
De campagne zal ook een postercampagne op treinstations in Nederland, een radiocampagne en diverse online communicatieacties, die naar bovengenoemde site zullen verwijzen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.