>Geotroerisme in VS

>

Mt. Adams, Cascade Range, Washington State[Image by timlauer via Flickr]

De noordwestelijke Amerikaanse staten Washington State en Oregon stellen met National Geographic een nieuwe reisgids samen: Geotoerisme Gids voor de Central Cascades. Geotoerisme richt zich specifiek op het geografische karakter van het uitgestrekte natuurgebied en stimuleert de economische ontwikkeling door het natuurlijke en culturele erfgoed van de streek te highlighten.
De Geotoerisme Gids zet ruim 150 ‘gotta see, gotta go’ plaatsen in de spotlight: allerlei evenementen, natuurlijke en culturele monumenten en activiteiten in het gebied van het nationale park Mount Rainier tot en met het nationale park Crater Lake worden in de mapguide gemarkeerd. Via www.centralcascades.com kan iedereen zijn favoriete plaats nomineren. Een regionale commissie, de Stewardship Council, beoordeelt deze nominaties. National Geographic selecteert de uiteindelijke hot spots die in de gids worden opgenomen.
De drie partijen zijn erg enthousiast over de samenwerking. ‘National Geographic is verheugd over de mogelijkheid om geotoerisme in The Cascades te promoten,’ zegt James Dion, directie partner van het National Geographic Center for Sustainable Directions. ‘Central Cascades is een gebied van spectaculaire schoonheid en biedt de meest uiteenlopende mogelijkheden voor sportieve outdoor-activiteiten. De gids is een stimulans voor de economische structuur en draagt bij aan behoud van een van `s werelds meest waardevolle natuurlijke schatten.’
Tot en met 29 maart is het mogelijk om nominaties aan te dragen. De gids is verkrijgbaar vanaf september – online én in geprinte versie. Voor meer informatie over Washington State en Oregon zie www.experiencewa.com en www.traveloregon.com


Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.