>Haaien bijten toeristen meest in Florida

>

Volusia County in Florida, met ondermeer de badstad Daytona Beach, mag zich de hoofdstad van haaienbeten noemen. Er waren 22 aanvallen van haaien vorig jaar. De toeristische dienst heeft al geantwoord met een slogan: “Je hebt meer kans om de lotto te winnen dan door een haai te worden gebeten bij ons”. Elk jaar lokken de stranden in Volusia County immers meer dan 10 miljoen zwemmers. Door de economische malaise zijn er in 2008 minder toeristen gebeten door haaien. Dat stelt het ISAF, een afdeling van de Universiteit van Florida die aanvallen van haaien op vakantiegangers wereldwijd onderzoekt. In 2008 had het ISAF weet van 59 aanvallen van haaien op toeristen. In 2007 waren er dat nog 71.
HLN Buitenland

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.