>In de voetsporen van Darwin

>

Charles Darwin.[Darwin – Image Wikipedia]

In de voorjaarsvakantie (14 februari tot en met 1 maart) staat Expeditie Ecodrome Zwolle in het teken van de Britse ontdekkingsreiziger Charles Darwin en zijn evolutietheorie. Tijdens de Darwin Dagen kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier kennis maken met het Darwinisme, zijn theorie en met ‘Darwin’ zelf. Alles zal zich afspelen rondom het Darwin Avontuur, de vorig jaar geopende attractie in het themapark die bezoekers mee op reis neemt op Darwin’s avonturenschip: de Beagle.
In 2009 is het 200 jaar geleden dat Charles Darwin werd geboren. Dit wordt ook in Nederland gevierd met allerlei activiteiten. Ook Expeditie Ecodrome Zwolle haakt in op dit jubileumjaar met de Darwin Dagen in de voorjaarsvakantie. Tijdens deze dagen vinden er allerlei activiteiten plaats in het park rondom het evolutie-thema. Bezoekers kunnen deelnemen aan workshops waarbij zij zelf een dier ontwerpen volgens de principes van Darwin’s evolutietheorie. De kinderen kiezen een dier uit, dat in een bepaalde omgeving (bijv. bos of zee) thuishoort. Vervolgens gaan zij het dier in een andere omgeving plaatsen en kijken hoe het dier zich zou moeten aanpassen om in die omgeving te overleven. Met de deelname aan de workshop zijn prijzen te winnen.
Na dit avontuur kunnen bezoekers nog op expeditie langs onder meer otters, piranha’s, vogelspinnen en slingerapen. Expeditie Ecodrome Zwolle (Willemsvaart 19, Zwolle) is de hele voorjaarsvakantie open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.