>Indianen-reis door Arizona

>

Utes 2005[Image via Wikipedia]

Het Nederlandse echtpaar Helga en Anne van Muijen woont een groot deel van het jaar in de staat Arizona, USA. Daar hebben zij zich verdiept in de rijkdommen op het gebied van de spirituele levenswijze van de oorspronkelijke bevolking en van de indrukwekkende natuur. De oorspronkelijke bevolking bestaat uit een 23-tal Native American tribes/nations, grotendeels wonend in reservaten. Bovenstaande ontdekkingen en ervaringen hebben geleid tot hun besluit de rijkdommen van dit gebied te laten meebeleven door anderen via het organiseren van specifieke groepsreizen. Tijdens deze reizen wordt uitvoerig stilgestaan bij de geschiedenis van de Native Americans en hun nog steeds actuele ceremonies en bijeenkomsten. Ook het werk van een aantal beroemde Amerikaanse architecten, zoals Frank Lloyd Wright, heeft indruk op hen gemaakt. De toekomstgerichte ecologische architectuur van Paolo Soleri komt onder andere tot uiting in het project ‘Arcosanti’. Naast het aanbod van een reeds uitgestippelde reis bestaat de mogelijkheid tot het organiseren van reizen op maat. www.arizona-taste.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.