>Island hoppen vanuit St. Maarten

>St. Maarten is een tropisch paradijs in de Cariben. Het eiland zelf is aantrekkelijk voor wat het aan natuurschoon, gastronomie, accommodaties en faciliteiten te bieden heeft. Maar vanuit St. Maarten zijn ook de eilanden Saba, St. Eustatius, Anguilla en St. Barth’s gemakkelijk te bereiken. Vliegtuigen en boten zorgen voor een snelle, betaalbare en plezierige verbinding voor een dagtripje.
St. Maarten is een tropisch eiland van 96 km2. Het is deels Nederlands, deels Frans en een waar paradijs voor geliefden en gezinnen. Het landschap is grotendeels glooiend en groen, met idyllische baaitjes, lagunes en ruim dertig hagelwitte stranden. Verder kan men hier paardrijden, zeilen, duiken, snorkelen, (kite)surfen, parachutespringen, fietsen, golfen, tennissen. De mogelijkheden zijn legio.
Rondom St. Maarten ligt een aantal eilanden dat een bezoek zeker waard is. Per zeilboot, veerboot, highspeed catamaran of privéjacht zijn de eilanden binnen een paar uur te bereiken. De reistijd per vliegtuig is niet langer dan een half uur. Elk eiland heeft zijn specifieke heerlijkheden. Saba is een slapende vulkaan en geliefd vanwege de onbedorven natuur. Men kan hier wandelen door regenwoud en langs indrukwekkende kliffen en rotsen. Er zijn warm waterbronnen en de riffen nodigen uit om te duiken en snorkelen. St. Eustatius was in de 17e en 18e eeuw een belangrijk handelscentrum en een fascinerende bestemming vanwege zijn zichtbaar koloniale verleden en duikmogelijkheden. Ook vlakbij ligt het Engelse eiland Anguilla met rustige stranden en een fantastische muziekscene. Het Franse eiland St. Barth’s is populair bij beroemdheden en rijkelui. In de haven Gustavia liggen fantastische jachten en er wordt volop genoten van de Franse cuisine en haute couture. Voor wie niet genoeg kan krijgen van de heerlijke visgerechten en tropische romantiek, zijn de Britse zustereilanden Sint Kitts en Nevis een aanrader. De stranden zijn hier rustig en stil, op het geruis van de zee en palmbomen na.
www.vacationstmaarten.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.