>Jubileumexpositie in ARoS kunstmuseum

>Het ARoS Kunstmuseum in Århus, de tweede stad van Denemarken, houdt ter gelegenheid van zijn 150-jarig bestaan van t/m 15 maart een bijzondere jubileumexpositie. Daarbij zijn de kunstwerken te zien die destijds de ruggengraat vormden van de eerste tentoonstelling nadat het toenmalige Aarhus Kunstmuseum (de naam ARoS ontstond pas veel later) op 6 januari 1859 zijn deuren de eerste keer opende. Het gaat voornamelijk om werk van Deense kunstenaars waarop episoden uit de vaderlandse geschiedenis en Deense landschappen zijn te zien. Deze stukken werden indertijd geleend van de Kongelige Malerisamling in Kopenhagen en moesten later worden teruggegeven aan Statens Museum for Kunst. Voor de jubileumexpositie konden ze opnieuw worden geleend.
Het Kunstmuseum in Århus was indertijd het eerste in zijn soort buiten de Deense hoofdstad. Het was tot 1877 gevestigd op de zolderverdieping van het nieuwgebouwde stadhuis. Het huidige ARoS Kunstmuseum is tegenwoordig een belangrijk internationaal instituut, gevestigd in een spectaculair gebouw dat in 2004 werd ingewijd. Het heeft een grote vaste collectie en er vinden regelmatig bijzondere internationale kunstexposities plaats.
Meer info: ARoS Kunstmuseum, Aros Allé DK-8000 Århus C., tel. +45 8730 6600, fax +45 8730 6601, e-mail: info@aros.dk en internet: www.aros.dk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.