>Lissabon viert Darwin jaar met expositie

>Dit jaar is Darwin jaar. Het is 150 jaar geleden dat natuuronderzoeker Darwin het boek ‘the Orgin of Species’ publiceerde. Tevens is het twee eeuwen geleden dat hij geboren werd. Lissabon viert het Darwin jaar met de expositie “A evolução de Darwin” in de expo ruimte van de Gulbenkian stichting. De bezoeker leert over Darwin’s evolutie theorie. Hoe ontstaan soorten en hoe verloopt hun ontwikkeling? De tentoonstelling is geopend op Darwin’s geboortedag 12 februari en is nog tot en met 24 mei 2009 te bezoeken.
De tentoonstelling beslaat 1000 m2 en toont hoe evolutie de ruggengraat van ons begrip van de natuur is geworden. Van natuurwetenschappen aan het einde van de 18e eeuw tot hedendaagse biologie en moderne geneeskunde. Met het boek realiseerde Darwin een doorbraak over de rol van natuurlijke selectie in de evolutie.
Naast de tentoonstelling zijn er op diverse data lezingen. Portugese en internationale wetenschappers behandelen onderwerpen gerelateerd aan Darwin’s theorie. Een voorbeeld is de lezing op 13 mei waarin evolutie en menselijke relaties ter sprake komen.
De tentoonstelling is tot en met 24 mei 2009 te zien in de expositieruimte van de Gulbenkian Foundation te zien. Meer informatie over het adres, openingstijden en programma van de lezingen zijn te verkrijgen via de website: www.gulbenkian.pt onder calender, kopje exhibitions.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.