>Louisiana wijdt expositie aan Max Ernst

>

Max Ernst[Max Ernst – Image via Wikipedia]

Het kunstmuseum Louisiana in Humlebæk op het Deense eiland Seeland heeft t/m 1 juni een grote overzichtsexpositie gewijd aan het werk van de grote Duitse surrealistische kunstenaar Max Ernst (1891-1976). Het werk van Ernst wordt onder meer gezien als baanbrekend op het gebied van vormen en technieken. Hij vroeg zich voortdurend af wat kunst is en zou kunnen zijn.
Zelf was hij een zeer veelzijdige kunstenaar, o.a. schilder, tekenaar, beeldhouwer, maker van grafisch werk en collages en dichter. Max Ernst was ook een van de aanhangers van het Dadaïsme, een revolutionaire beweging in de beeldende kunst en de literatuur, ontstaan tijdens de Eerste Wereldoorlog als protest tegen de destructie van de oorlog. Hij werkte o.a. in zijn geboorteland Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.
De expositie in Louisiana heeft als titel ‘Droom en revolutie’. Het is een samenwerking tussen Louisiana en Moderna Museet in Stockholm, die beide in 2008 vijftig jaar zijn geworden.
Meer info: Museum for Moderne Kunst Louisiana, Gammel Strandvej 13, DK-3050 Humlebæk, tel. +45 4919 0791, e-mail: mail@louisiana.dk en internet: www.louisiana.dk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.