>Militairen redden Fries eilandje

>Dertig landmachtmilitairen helpen maandag 9 februari tot en met woensdag 11 februari Staatsbosbeheer met het redden van een eilandje in het “Skuttelpoel”- meer bij Heeg. Het eilandje kalft door water en weersinvloeden af en dreigt te verdwijnen. Door het storten van 300 ton natuursteen wil Staatsbosbeheer de afkalving tegengaan en het eilandje redden. Hiervoor heeft zij de hulp ingeroepen van het ministerie van Defensie. Een genie-eenheid van de Koninklijke Landmacht zal met pontonbruggen en ander zwaar materieel de stenen vervoeren en op de juiste plaats storten. Staatsbosbeheer beschikt zelf niet over de middelen om deze “zware” en moeilijke klus te klaren. Defensie ondersteunt daarom met expertise, pontons en zwaar geniematerieel. De ondersteuning maakt deel uit van een oefening van de genie-eenheid. Naast de maatschappelijke bijdrage aan de instandhouding van onze natuurparken, biedt deze klus een ideale mogelijkheid om de militaire bouwvakkers en bruggenbouwers breder te trainen door hun creatieve en oplossingsgerichte vermogen voor afwijkende problemen aan te spreken.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.