>Nieuwe trend: Sneeuwschoenwandelen

>Sneeuwschoenlopen is de nieuwe trend op wintersportgebied. Geen wonder, want de lange wachtrijen bij overvolle skiliften blijven bij deze ‘softe’ wintersportvariant mooi achterwege. Bovendien is deze sport minder afhankelijk van goede sneeuwcondities en worden ook nog eens flink wat calorieën verbrand. In steeds meer Duitse wintersportgebieden kunnen de ‘tennisrackets’ worden ondergebonden. In het Berchtesgadener Land vinden meerdaagse stoere trekkings plaats door schitterende winterse gebieden, inclusief een overnachting in een iglo die de deelnemers zelf moeten bouwen. Bijzonder zijn ook nachtelijke sneeuwschoentochten, zoals een fakkeltoer in het Beierse woud, of een avondwandeling vanaf Inzell in de Chiemgauer Alpen. Het Zwarte Woud richt zich met speciale bewegwijzerde routes op wandelaars die liever zonder begeleiding door de sneeuw willen ploegen, bijvoorbeeld in de omgeving van de Feldberg. www.schneeschuh-tour.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.