>Nog 3 dagen IJssculpturen in Zwolle

>

Wie zich al in december voornam: De IJssculpturen in Zwolle, daar wil ik ook naar toe!, maar die dat nog steeds niet gedaan heeft, die rest nog drie dagen. Per 1 maart sluit de expositie achter het Overijsselse provinciehuis. Daar staat in een permanent tot -10 graden gekoelde tent een ijs-expositie met beelden uit de bijbel.
Elke Dag Vakantie.nl bezocht de expositie een van de laatste weekenden. Door direct bij de openingstijd te komen liepen we er rustig doorheen zonder iemand tegen te komen. Dat is wel anders geweest begrepen we van familie, die slechts schuifelend de ijzige historie van het christelijk geloof onthuld kregen. Het is zondermeer prachtig wat de kunstenaars uit de grove blokken ijs hebben weten te scheppen. Het filmpje helemaal na afloop laat je realiseren dat het werken bij dergelijke koude hun creaties extra glans geven 😉
Het is ons echter wel duidelijk geworden dat je niet te veel van dit soort exposities moet bekijken, want er treedt toch een zekere ‘gewenning’ op. Eerder al zagen we ijssculpturen in Haren en in Madurodam. Maar het is zeker de moeite waard om te gaan. Na afloop wacht warme chocolademelk of erwtensoep. De appeltaart met slagroom kunt u beter niet bestellen. Waarschijnlijk door de droge vrieslucht is die hard en verre van lekker.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.