>Oceanen-expo in Lissabon

>

The Oceanarium in Lisbon, Portugal.[Oceanário – Image via Wikipedia]

Hoe oceanen zijn met elkaar verbonden? De bezoeker hierover iets meegeven, dat is het doel van het Oceanário, Lissabon’s zeeaquarium. De permanente expo draagt de naam “Eén planeet, één oceaan”. Het handelen van een ieder beïnvloed de planeet.
De bezoeker krijgt de kans om “in” de oceaan te wandelen, door een ronde ruimte. De kustlijn en diverse plekken op de aarde zijn te zien. Aanraken van haaienhuid, hun kaken bewonderen en dood koraal aanraken zijn onderdelen van de tentoonstelling om de bezoeker de wereld van de oceaan te laten beleven. Er is ook een video te zien ingesproken door astronoom en wetenschapper Carl Sagan.
Europa’s grootste zeeaquarium Oceanário Lissabon is gelegen in de moderne stadswijk Parque das Naçoes, waar de Wereld Expo 1998 plaatsvond. Het hart van het Oceanário wordt gevormd door een 1.000 m2 groot zeeaquarium van 7 meter diep, gevuld met 5.000 m3 zeewater. De bezoeker krijgt een goed idee op het leven in de zee. Naast het zeeaquarium zijn er diverse werelddelen met leven op en in de zee te zien. Er zijn zeeotters en diverse vogelsoorten te bewonderen. Meer informatie over de expositie en het Oceanário Lissabon is te vinden op de website: www.oceanario.pt

>Oceanen-expo in Lissabon 9

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.