>Olympisch schaatsen in de polder

>Vandaag, maandag 16 februari, zullen de Olympisch kampioenen Chad Hedrick en Enrico Fabris het 5-kilometer ijs van FlevOnice (Strandgaperweg 20, Biddinghuizen) testen voor de Championsrace op dinsdag 17 februari. Dinsdag a.s. wordt voor de eerste keer de FlevOnice Championsrace georganiseerd.
Tijdens de Championsrace op dinsdag 17 februari zullen Olympisch (langebaan) kampioenen de strijd aangaan met marathon kampioenen. Chad Hedrick, Enrico Fabris en Bob de Jong gaan de strijd aan met Sandor Stuut (winnaar eindklassement Super Prestige marathon wedstrijden 2008/2009), Sjoerd Huisman (winnaar het NK marathon natuurijs 2009), Jan Maarten Heideman (74 zeges marathonschaatsen) en Rene Ruitenberg (vele overwinningen natuurijsmarathons). De 7 rijders starten om 11.00 uur gezamenlijk met als motto: wie als eerste de 5 kilometer aflegt, is de winnaar.
Bekende schaatsers zoals Rintje Ritsma, Gerard van Velde en Falko Zandstra zullen ook acte de présence geven. Zij verzorgen ’s middags clinics (voor genodigden) en fotoshoots e.d. Ook staat er een speciale prestatie toertocht op het programma. Met elke geschaatste kilometer wordt er geld ingezameld voor het goede doel Right to Play. Aan het einde van de dag vindt een veiling plaats waar speciale schaatsspullen van bekende sporters worden verkocht. De opbrengst hiervan gaat eveneens naar Right to Play. www.flevonice.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.