>Oostenrijkse après-ski-adressen

>Een dag skiën in het SalzburgerLand is pas voorbij als de nacht valt. Wie eerder naar huis gaat, mist de bekroning van de dag. Authentiek, modern of gewoon luidruchtig en gezellig: bij een goede dag skiën hoort een afsluitende après ski – dat leer je in het SalzburgerLand al in de skischool. Wie het liever wat rustiger heeft moet in Obertauern, Saalbach Hinterglemm of Flachau na 17 uur het hotel niet meer verlaten, maar kan zich bijvoorbeeld beter in de wellnessoase terugtrekken. Maar wie zin heeft in een party en gezelligheid, is hier aan het juiste adres.
Een blik in het winterse levendige SalzburgerLand inclusief tips en enkele hutten voor een geslaagde après ski:
Met 21 hutten is het in Flachau nooit ver van de piste naar de après ski en vervolgens rechtstreeks het nachtleven in. Legendarische bars als Fire & Ice, Yeti’s Partyhouse, de Pub-Bar Hoo-Ruck zijn intussen tot ver over de grenzen bekend. In Saalbach Hinterglemm is het feesten in de ongeveer 40 hutten en vele sneeuwbars, pubs en disco’s. Beroemde gelegenheden als de Rosswandhütte, “Zum Turm”, het Spiegelberghaus of de Sonnalm hebben ervoor gezorgd, dat de regio tot de meest geliefde après ski bestemmingen in het SalzburgerLand behoort. Een echt klassieker is de Hinterhag Alm (www.hinterhag.at). Onder het motto “Auf geht’s mit de Schi, beim Hinterhag is Almpartie” wordt van 16 tot 18 uur gezongen en geflirt en om 17 uur wordt de beroemde Herzerldans gedanst.
Bij de après ski in Zell am See-Kaprun leer je de bergen van een heel andere kant kennen: in meer dan 30 bars, pubs en clubs verandert de nacht in dag. Na zonsondergang komen de straten opnieuw tot leven: “It’s party time”! De Craizy Daisy, de Pinzgauer Diele, de Dorfschenke, de Jausenstation Sonnenhütte of de Waldgasthof Köhlergraben zijn adressen waar je naar toe kunt. In Obertauern ga je na het skiën niet zo snel naar huis. In legendarische bars als de Lürzeralm, de Taverne, People, Mankei Alm, Latschnalm, Gruberstadl of het Gnadenalmstüberl duurt de nacht meestal langer dan de dag.
De Alte Schmiede in Leogang is dagelijks vanaf 14 uur geopend voor de beroemde après ski met dj Crazy Willy. De sfeervolle details laten zien dat dit gebouw uit het jaar 1882 stamt. www.alteschmiede-leogang.com

Een eveneens historische ambiance biedt de Oberforsthof Alm in St. Johann im Pongau (www.oberforsthofalm.at). Terwijl zich dagelijks vanaf 14 uur maximaal 160 feestvierende skiërs in de Almi Schirmbar verzamelen, is er ´s avonds de mogelijkheid om lekker te eten: internationale topkoks verwennen de gasten in authentieke sfeer. Live-bands lokken de gasten, ook na een lange skidag, de dansvloer op.
De Saukaralm (www.saukaralm.at) is de hoogst gelegen hut in het Großarltal en is één van de mooiste uitzichtpunten in de regio. Met een indrukwekkende zonsondergang op de achtergrond genieten wintersporters hier boven van regionale specialiteiten.
In Filzmoos kun je bijzonder lekker eten. In de Oberhofalm (www.oberhofalm.at) staan traditionele boerenspecialiteiten op het menu, bereid met seizoensproducten als daslook, paddestoelen, pompoen, wild en lamsvlees. Op de Unterhofalm (www.unterhofalm.at) daarentegen komen vooral liefhebbers van een eenvoudige, makkelijke keuken en steengrillen helemaal aan hun trekken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.