>Regionieuws nu ook op vakantie

>De wereldwijde publieke tv-zender BVN gaat vanaf februari dagelijks het programma RegioNED uitzenden. RegioNED is een initiatief van de gezamenlijke regionale omroepen met als ondertitel ‘Opmerkelijke verhalen uit twaalf provincies’. Met deze programmering zijn de verhalen ook beschikbaar gekomen voor alle Nederlanders in den vreemde.
RegioNED is een dagelijks programma met menselijke verhalen, die bij de dertien regionale omroepen zijn uitgezonden. Gebleken is dat voor dergelijke verhalen grote belangstelling bestaat bij Nederlanders die in het buitenland verblijven. De regionale omroepen krijgen regelmatig reacties op hun websites ingezonden door emigranten. Zij zijn trouwe bezoeker geworden en volgen via internet het regionale nieuws op de voet.
Volgens BVN-Netmanager René van Baaren sluit RegioNED om die reden naadloos aan bij de filosofie van BVN: “We stemmen de programmering van BVN zoveel mogelijk af op de wensen van de kijker. Regionaal nieuws is erg populair onder expats en emigranten, die met dergelijke programma’s een stuk herkenning hebben en verbondenheid voelen. Maar ook Nederlanders die op vakantie gaan, houden graag hun regio in de gaten. Met RegioNED hopen we dat de Nederlandse kijker in het buitenland nog beter aan zijn trekken komt.”
RegioNED duurt 10 minuten en wordt direct na EénVandaag uitgezonden op BVN. Kijk voor de uitzendtijden per regio in de digitale TV-gids op www.bvn.tv.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.