>Soestdijk langer open als museum

>

Soestdijk[Image by jonathanjonl via Flickr]

Minister Van der Laan (WWI) heeft besloten Paleis Soestdijk ook in 2010 open te stellen voor publiek. De openstelling voorziet in een grote behoefte. De interdepartementale stuurgroep Herbestemming Paleis Soestdijk krijgt van de minister ook langer de tijd om met een definitief plan te komen. Zorgvuldigheid, een passende bestemming en de juiste partners zijn bij dit unieke rijksmonument belangrijker dan snelheid. Na de troonsafstand van koningin Juliana in 1980 bleven prinses Juliana en prins Bernhard tot hun overlijden op Soestdijk wonen. Het paleis en het omliggende park zijn vanaf 2007 opengesteld voor het publiek. Er zijn tot nu toe al zo’n 300.000 bezoekers geweest. Ook de komende twee jaar kan het publiek op Soestdijk van de succesvolle rondleidingen genieten, aangevuld met interessante evenementen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.