>Stuntende zeeleeuwen in Emmen

>

>Stuntende zeeleeuwen in Emmen 9© Foto Dierenpark Emmen/ Rob Doolaard

De twee jongste Californische zeeleeuwen van Dierenpark Emmen, Pepper en June, doen er op het moment alles aan om zelf te bepalen in welk bassin ze zwemmen. Ze klimmen zelfs een stukje in een boom om over de rand van de ballustrade te kunnen komen. Vooral als hun favoriete speelkameraadjes Sue en Flea in het naburige bad getraind worden, zijn ze niet te stoppen. Ze springen eenvoudig uit het grote bassin en nemen de kortste weg naar het trainingsbad. Daar zijn dan niet alleen hun speelkameraadjes, maar er wordt bovendien vis uitgedeeld aan de zeeleeuwen die getraind worden. Telkens als een zeeleeuw een opdracht goed uitgevoerd heeft, krijgt hij een beloning, vaak in de vorm van een visje. Pepper en June drinken nog wel bij hun moeder, maar leren ook al vis te eten en te waarderen.
Ook het plaatsen van extra hekjes rond het grote bassin houdt beide zeeleeuwtjes niet in het juiste bad. Ze vinden steeds weer een andere route. Omdat ze telkens de trainingen van de andere zeeleeuwen verstoren, hopen de verzorgers wel dat er binnenkort een einde komt aan de ontsnappingsactiviteiten. Of de zeeleeuwtjes daar ook zo over denken….

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.