>Taiwan profileert zich als fietseiland

>Taiwan biedt de recreatieve fietsers steeds meer mogelijkheden om de afwisselende landschappen, rijke cultuur en de warmte en gastvrijheid van de Taiwanese bevolking te ontdekken. Fietsers kunnen hun favoriete verhaal, video en foto’s achterlaten op een Nederlandse versie van de website www.ridetaiwan.com.
Rond Taipei zijn er meer dan 100 kilometer aan fietsroutes die goed te bereiken zijn met behulp van het moderne metrosysteem. De routes zijn goed aangegeven en leiden de fietser langs de oevers van de rivieren in en rond de hoofdstad. Bezoekers kunnen bij het informatiecentrum in Taipei de ‘City Cycling Map’ ophalen, die naast route-informatie ook aangeeft waar fietsen gehuurd kunnen worden. Vaak is de fietsverhuur flexibel en kunnen fietsen gehuurd worden op de ene plek en teruggebracht worden op een andere plek.
Over de rest van het eiland Taiwan zijn meer dan 20 fietsroutes uitgezet. Tijdens deze routes ontdek je onbekende plekken zoals de zonsondergang van Danshuei, de charme van het treinplaatsje Pingsi of de azuurblauwe zee en inheemse culturen langs de ongerepte Oostkust. Tijdens de eerste aangelegde fietsroute van Guanshan aan de Oostkust fietst men in het spoor van de voormalige ossenkarren. Andere mogelijkheden zijn de wegen door de groene tunnels van Dongfong, de smaragdgroene velden van Yilan of Meinong’s tabaksplantages.
Taiwan ligt 160 kilometer ten zuidoosten van China. Het land biedt een Verre Oosten-flair, subtropische natuur, bijzondere cultuur, Aziatische religies op een compacte ruimte met een goede infrastructuur. www.nunaartaiwan.nl | www.taiwan.net.tw

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.