>Tips voor een goedkopere wintersport

>Nu de aandelen koersen net zo’n steile daling vertonen als een zwarte piste in de alpenlanden vrezen veel mensen dat hun wintersportvakantie een droom zal blijven. Daarom geeft de Nederlandse Ski Vereniging een aantal tips om de wintersport betaalbaar te houden.

  • Wie geen schoolgaande kinderen heeft doet er verstandig aan om buiten de schoolvakanties op reis te gaan. De hotels hebben veel lege kamers, appartementen staan vrij en je kunt kortingen tot tachtig procent onderhandelen. Ook zijn in veel gebieden de liftpassen dan veel goedkoper.
  • Heb je echter kinderen en ben je verplicht om in de schoolvakantie op reis te gaan, dan kun je nog steeds geld besparen. Kies een hotel of appartement dat een aantal kilometers buiten het skigebied ligt. Hier liggen de prijzen voor accommodaties ook in het hoogseizoen veel lager dan die van een hotel dat palmnaast de skilift is gevestigd. Een nadeel is natuurlijk wel dat je iedere dag in je auto zit op weg naar het skigebied.
  • Ben je wat minder gesteld op luxe, dan kun je gaan winterkamperen. Op de vele wintercampings die de Alpen rijk zijn kan je soms al voor 10 euro per nacht verblijven. Natuurlijk moet je dan wel verwarming in je camper of caravan hebben en een tentje meenemen is er niet bij.
  • Geef je stuur een ruk naar links. De alpen in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland zijn erg populair, maar ook erg duur. Wanneer je niet naar het zuiden, maar naar het oosten rijdt kan je de opkomende skigebieden in Tsjechië en Polen een keertje proberen. Een ander land waar je relatief goedkoop kunt skiën is Turkije.
  • Het is natuurlijk cool om je eigen ski’s of snowboard te bezitten, maar voor wie slechts paar dagen per jaar op de sneeuw staat is het veel goedkoper om te huren. Daarbij zie je op de piste toch niet of je op gehuurde spullen staat. De grote wintersportzaken in Alpen hebben veel en goed materiaal op voorraad. Wil je toch eigen spullen. Kijk dan eens op marktplaats! Vaak kun je hier mooie spullen voor een leuke prijs op de kop tikken.
  • Laat je rijden. Boek een georganiseerde busreis naar Zwitserland, Oostenrijk of Frankrijk en je zult een heleboel geld besparen. Je hoeft namelijk niet te tanken en ook de vignetten voor Oostenrijk, tol in Frankrijk en de verplichte sneeuwkettingen hoef je niet te betalen. Als extra bonus kom je ook nog eens heel ontspannen aan als je je hebt laten rijden.
  • Wie echt veel geld wil besparen blijft gewoon in eigen land. Overal in Nederland zijn skibanen waar je je het hele seizoen kunt uitleven. Vooral op de sneeuwbanen kan je de echte wintersportsfeer proeven. In Landgraaf is er zelfs een met een zespersoons stoeltjeslift, compleet met alpenhut. Kijk op www.wintersport.nl voor een overzicht van alle skibanen in Nederland.
  • Je kunt ook kiezen om een lang weekend te gaan. Vier dagen op wintersport in plaats van zeven moet in theorie ongeveer 40% schelen. Verschillende reisaanbieders hebben deze reizen in hun assortiment.
  • Koop geen kleding, maar leen hetgeen je nodig hebt gewoon bij vrienden en vriendinnen. Wintersportkleding is vaak best prijzig en als je het kan lenen dan bespaar je als snel honderden euro’s,
  • Bespaar op alles, maar nooit op je reisverzekering! Vergelijk echter wel de aanbieders en lees goed de polisvoorwaarden. Hiermee voorkom je ongewenste verrassingen. Twijfel je of je goed verzekerd bent of wil je je goed verzekeren voor je op wintersport gaat, kijk dan op of neem contact op met de Nederlandse Ski Vereniging 070 310 1100.
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.