>Treinreis langs Braziliaanse watervallen

>
Brazilië lanceerde vorig jaar de Great Brazil Express: de eerste, luxe treincruise van Midden-en Zuid-Amerika die langs een schitterend traject door het zuiden van Brazilië loopt. Tijdens de reis worden bijzondere en onontdekte plaatsen aangedaan, om te eindigen bij de watervallen van Iguacu. De reis begint in de magische stad Rio de Janeiro, met een bezoek aan de beroemde suikerbroodberg en de schitterende stranden. Vervolgens gaat men per vliegtuig naar de pittoreske stad Curitibia waar na een kort verblijf de trein -bestaande uit 2 luxe Pullman wagons – vertrekt naar de kuststad Morretes. Via de prachtige binnenlanden worden onvergetelijke plekjes aangedaan, en eindigt de reis uiteindelijk bij de watervallen van Foz Do Iguacu vlakbij de grens van Argentinië en Paraguay. De totale reis neemt circa 8 tot 9 dagen in beslag en voert langs een aantal onontdekte plaatsen in Zuid Brazilië. Overnachten gebeurt in de vele prachtige stadjes of dorpjes waar de trein halt houdt. Momenteel rijdt de Great Brazil Express twee tot vier keer per maand deze route.
Eén van de stops die de Great Brazil Express aandoet is het plaatsje Castrolanda in de Braziliaanse gemeente Castro in de deelstaat Paraná. Castrolanda werd gesticht in 1951 door Zuid-Hollandse boeren die na de Tweede Wereldoorlog hun geluk elders wilden beproeven en is altijd een Nederlandse nederzetting gebleven. Dit is duidelijk terug te zien in de bouwstijl van de huizen, en het dorpje heeft zelfs een authentieke Nederlandse molen.
De watervallen bij Foz do Iguaçu en Puerto Iguazú zijn het eindpunt van de reis met de Great Brazil Express. Deze watervallen zijn misschien het meest schitterende natuurwonder van Brazilië. Gelegen op de grens tussen Brazilië en Argentinië en nabij het drielandenpunt met Paraguay, vormt het krachtige geweld van deze watervallen een magnifiek contrast met het omringende, weelderige oerwoud, waar cappuccino aapjes, toekans en exotische vlinders te bewonderen zijn.
De Great Brazil Express arrangementen zijn te boeken via JBC-agencies in Nieuwegein (e-mail jasingchu@greatbrazilexpress.com, tel. 030-606 73 03). www.greatbrazilexpress.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.