>Valencia gaat op sjiek

>De Spaanse regio Valencia breidt haar luxesegment uit. Oude paleizen, vervallen dorpjes en plattelandsherbergen worden gerenoveerd en omgetoverd tot exclusieve accomodaties. Dit resulteert in een aantrekkelijk aanbod van luxe winkelgelegenheden, topklasse hotels, sterrenrestaurants, wellnesscentra en golfclubs in de gehele regio.
Op het gebied van golf kan Valencia zich meten met ’s werelds beste bestemmingen. Langs de kust en in groene bergvalleien liggen ruim vijfentwintig golfbanen. De meeste clubs zijn gerechtigd internationale toernooien te ontvangen. Zo werd dit jaar de Castello Masters gehouden op de Mediterraneo Golf Club in Borriol.
Hotel Montíboli in ViIlajoyosa is schitterend gelegen op een klif aan een stil strand van de Costa Blanca, met alle denkbare services, tennisbanen, zwembad en wellnesscenter. Exclusief dineren kan in het hotel of onder de sterren aan het strand. Voor de beste paella kan men terecht in het nabijgelegen visserdorpje Villajoyosa, wat letterlijk vertaald ‘vreugdevol’ dorp betekent.
Hotel Mas de Canicatti in Vilamarxant is rustiek gelegen in een oude citrusboomgaard. In het voormalige landgoed en de boerderij zijn een restaurant, spa en overnachtingsgelegenheid gevestigd. Hotel Mas de Canicatti behoort tot Spanjes meest exclusieve spa- en restauranthotels.
Hotel Barcelo Asia Gardens bij Alicante is geopend in juli 2008 en volgt een voor Spanje geheel nieuw concept. Een rustgevende, meditatieve atmosfeer is overal aanwijzig; hetzij in de Thaise spa, de luxueuze tuin, de kamers of in een van de vier restaurants. Het hotel telt zes zwembaden, een fitnesscentrum, een congrescentrum en heliport. Op twee minuten afstand liggen twee 18-holes golfbanen, ontworpen door Jack Nicklaus.
Recht tegenover Valencia’s concertgebouw ligt het avantgardistische Hilton-hotel. Vanuit de ruime kamers heeft men via grote vensters een wijds uitzicht. Spa, jaccuzzi en fitnessruimte bieden de nodige ontspanning midden in een bruisende stad. Verder is het hotel uitgerust met een grote balzaal, zestien vergaderruimtes en een ontvangstruimte. Het restaurant Alhazar is wereldberoemd vanwege zijn Iberische gerechten.
Ook op restaurantgebied groeit Valencia’s kwaliteit gestaag. De regio telt vandaag-de-dag tien restaurants die een of meer Michelin-sterren dragen. Achtereenvolgens zijn dit in stad Valencia: Alejandro del Toro*, Ca’ Sento* ,Torrijos* en La Sucursal*: In Gandia is restaurant Arrop met een Michelin-ster bekroond en in Concentaina is dit restaurant L’Escaleta. El Poblet in Dénia draagt zelfs twee Michelinsterren. www.landvalencia.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.