>Van Gogh-kamer in Hilton Amsterdam

>De tentoonstelling Van Gogh en de kleuren van de nacht in het Amsterdamse Van Gogh Museum (13 februari – 7 juni 2009) bracht Roberto Payer, directeur Hilton Amsterdam, op het idee een hotelkamer in te richten als een schilderij van Van Gogh. Grafisch ontwerpster Irma Boom kreeg de opdracht voor deze bijzondere restyling en transformeerde Van Goghs De sterrennacht en De slaapkamer in een 5-sterren hotelkamer.
Irma Boom geniet internationaal grote reputatie voor haar boekontwerpen. In 2005 verscheen de door haar ontworpen gelegenheidsuitgave Kleur, die wereldwijd de aandacht trok. Een bijzonder boek, met door Boom ontwikkelde kleurdiagrammen van 80 schilderijen van kunstenaars uit de afgelopen vier eeuwen. De verticale kleurstrepen vormen een kleurrijke ‘art barcode’, die zich in de praktijk ook voor andere toepassingen leent, zoals behang. Vincent van Gogh is in Kleur vertegenwoordigd met de art barcode van De sterrennacht (The starry night). Het beroemde schilderij uit het New Yorkse MoMA is een van de topstukken van de tentoonstelling in het Van Gogh Museum. Voor de museumwinkel van het Van Gogh waren de prachtige blauwe en gele kleuren in de art barcode van De sterrennacht aanleiding voor de productie van een behangpapier en notitieboekje.
Roberto Payer, directeur Hilton Amsterdam, ging een stapje verder en nodigde ontwerpster Irma Boom uit een hotelkamer in het 5-sterren hotel aan de Apollolaan geheel te stylen in de sfeer van De sterrennacht en De slaapkamer. Het resultaat is een unieke hotelkamer met bed, meubilair en decoraties die van het schilderij De slaapkamer lijken te zijn geplukt en muren bekleed met de ‘barcode’, achter het bed, én een weergave van het schilderij De sterrennacht aan de overzijde.
Hilton Amsterdam, op loopafstand van het Van Gogh Museum, is preferred partner van de tentoonstelling Van Gogh en de kleuren van de nacht en biedt bijzondere arrangementen aan. Meer informatie: www.amsterdam.hilton.com/vangoghmuseum

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.