>Verbeterde verbinding naar Åre/Östersund

>

Storsjön och Åreskutan sedd från Orrviken[Image via Wikipedia]

Vliegtuigmaatschappij SAS start deze winter met een nieuwe verbeterde verbinding tussen Amsterdam Schiphol en vliegveld Åre/Östersund op Zweden. In de periode van 14 februari tot en met 28 maart 2009 zal tegen zeer voordelige tarieven ook op zaterdag gevlogen worden. Het vliegtuig vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol om 7.25 uur en komt aan op vliegveld Åre/Östersund 11.10 uur. De reiziger kan nog dezelfde dag na lunchtijd de schaatsen onder binden voor een tocht over het natuurijs van het Storsjön-meer in Östersund. Skiërs die van een uitdaging houden kiezen voor de nabijgelegen winterbestemming Åre.
In de maanden februari en maart wordt op het natuurijs in Östersund een geveegde baan van cirka 20-25 km bijgehouden. Speciaal voor Nederlandse schaatsers wordt er op 25 en 28 februari een toertocht georganiseerd in rondes van 25 km. In deze week is het ook mogelijk om diverse schaats clinics te volgen en zijn er Nederlandstalige schaatslessen voor jongeren.
Hét skioord van Zweden van internationale wereldklasse is Åre, dat in 2007 de gastheer was van de WK Alpineskiën. Een kabelbaan brengt je naar de top van de Åreskutan, de hoogste berg van Åre, met uitzicht over Åresjön (het Åremeer) en de witte bergen in de omgeving. Skiën boven de boomgrens, met lange, golvende afdalingen, is prachtig.
Maar naast ski- en schaatsvertier bieden de bestemmingen Ǻre en Östersund nog veel meer wintersactiviteiten, zoals een huskysafari, sneeuwscootersafari, langlaufen, ijsklimmen en het maken van ijssculpturen. Een vlucht naar Ǻre / Östersund vliegveld is boekbaar via www.flysas.com. Liever een pakket met een combinatie van vliegreis, verblijf en activiteiten bij elkaar? Voor echte winterbelevenissen in Ǻre en/of Östersund kun je een reis boeken via de touroperators Ijburo, Vrij Uit, BBI-Reizen en Buro Scandianvia

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.