>Vlaamse hotels staan half leeg

>

[Hotels leeg… – foto Flickr]
De voorbije maanden hebben in de Vlaamse hotels zo’n dertig tot veertig procent minder gasten overnacht. Nu bedrijven het mes zetten in zakenreizen en ook de toeristen wegblijven, is het nog maar een kwestie van tijd voor de eerste hotels over de kop gaan.
‘Het gaat slecht met de Vlaamse hotels. Dit is nooit eerder gezien.’ Luc De Bauw, secretaris-generaal van HoReCa Vlaanderen, is formeel. ‘Sinds november blijven de klanten massaal weg. Eerst in de vijf- en de viersterrenhotels, wat later was ook de rest aan de beurt. En het virus verspreidt zich van de grote steden nu ook naar de kleinere steden. De chaos is overal.’
‘Vooral de internationale bedrijven snoeien in de zakenreizen’, zegt De Bauw. ‘Er zijn dan ook bijna geen seminaries meer. Maar ook de toeristen blijven weg, bijvoorbeeld voor een citytrip naar Brugge.’
‘Januari is sowieso nooit denderend in de hotelsector, maar deze keer was het nog stukken erger. En voor de komende maanden ziet het er niet goed uit, want qua reservaties zijn de boeken bij de meeste hoteliers nog zo goed als leeg. De Britse markt is bijna volledig opgedroogd, want door de lage pond is het voor de Britten erg duur geworden om het Kanaal over te steken.’
Het Nieuwsblad

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.