>Vliegen is nog steeds veilig

>

De afgelopen twee maanden zijn drie vliegtuigen neergestort in de Verenigde Staten, in Denver, de Hudson en Buffalo. Bij die laatste kwamen 49 mensen om het leven. Is het nog wel veilig om te vliegen in de Verenigde Staten? Het korte antwoord is: ja, het is nog veilig. Het percentage total loss vliegtuigen afgelopen jaar (tot 1 december) was in de Verenigde Staten 0,48 per miljoen vluchten. In Europa was dat 0,45, vrijwel gelijk, blijkt uit cijfers van de internationale luchtvaartorganisatie IATA. Voorgaande jaren scoorde de VS zelfs beter dan Europa: zij verloren in 2007 slechts 0,09 vliegtuigen per miljoen vluchten. Europa schommelt echter al jaren rond de 0,3. Ter vergelijking: in Afrika crashten in 2008 2,11 vliegtuigen per miljoen vluchten. Maar ook die cijfers zijn al een verbetering: in 2007 verloren de Afrikanen nog 4,09 van hun vliegtuigen. Het meeste risico liepen afgelopen jaar passagiers in Rusland en voormalige Sovjetrepublieken. Met een verliesratio van 7,92 per miljoen vluchten waren zij koploper vliegrampen.
Z24.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.