>Vliegenaar zoekt goedkope tickets

>Kortgeleden is www.vliegennaar.nl gelanceerd. Deze nieuwe website ondersteunt consumenten bij het vinden van de goedkoopste vliegtickets. Daarbij put de website uit het aanbod van de belangrijkste Nederlandse aanbieders. De site is een initiatief van Leads2Travel.
Naast het bundelen van aanbiedingen van vliegtickets naar een geselecteerde bestemming biedt de website ook een ‘cheap flight alert’ service. Op basis van een vooraf ingegeven budget krijgt de consument direct een bericht zodra zich een prijsverlaging voordoet bij een aanbieder. Het ingeven van bestemming, beschikbare budget en een e-mailadres is voldoende. Uit een recent afgeronde testperiode van enkele weken op de site bleek dat al 12% van de bezoekers gebruikt maakte van deze service, die het mogelijk maakt de prijsontwikkeling op meerdere sites makkelijk te volgen.

Caroline Ferguson, directeur van Leads2Travel zegt: “Als er een nieuwe aanbieding beschikbaar komt zijn er altijd maar enkele stoelen beschikbaar voor het voordeligste tarief. Voor consumenten is het zaak er dan snel bij te zijn. Het is echter ondoenlijk om al die websites individueel te volgen en wie wil zich nu abonneren op talloze nieuwsbrieven? Via onze site kan men de aanbiedingen op meerdere websites volgen en als men er geen behoefte meer aan heeft is dat met een muisklik geregeld.” Zij vervolgt: “Vliegticket vergelijkers als Cheaptickets.nl, Vliegtickets.nl en Supersaver.nl zijn onmisbaar, want deze sites vergelijken lokaal bekende airlines als KLM met in Nederland minder bekende alternatieven. Zoals blijkt op vliegennaar.nl loont het de moeite om de prijzen van tickets bij meerdere vergelijkers op te vragen, want de prijzen kunnen soms flink uiteen lopen.”

Voor bestemmingen waar dit relevant of interessant kan zijn voor de consument, zoals naar München, Moskou of Milaan, geeft vliegennaar.nl niet alleen de scherpste vliegaanbiedingen, maar zet deze af tegen reizen per trein. Ferguson: “Wij zagen op www.surprisetickets.nl, dat consumenten het waarderen als we ze op alternatieven voor vliegen naar een bestemming wijzen. Niet alleen voor Parijs en Londen, ook voor bestemmingen als Kopenhagen of Praag is de trein voor grote groepen consumenten een goed alternatief. Dit leerpunt hebben we direct verwerkt in de opzet van vliegennaar.nl ”

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.