>Wandelen in het Drentse Exloo

>Terug naar de natuur is het motto van de elfde editie van de Schutrups Stretchwalker wandeldag in Exloo. Op zondag 8 februari verwachten de organisatoren zo’n 4000 wandelaars te kunnen begroeten. Want de Schutrups Stretchwalker wandeldag is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie. “Puur wandelen en terug naar de natuur door de bossen en over de hei in en rondom Exloo, dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor de elfde editie”, zegt Jan Schutrups. “In de afgelopen jaren is het aantal deelnemers gegroeid van 300 tot vorig jaar bijna 4000 wandelaars en Nordic Walkers. “De traditionele onderdelen als het kampvuur, snert met roggebrood en spek, brood bakken voor kinderen en de muzikale optredens van het shantykoor De Hondsrugzangers hebben we gehandhaafd.”
Speciaal voor deze gelegenheid is de winkel van Schutrups Schoenen deze zondag geopend. Daar toont hoofdsponsor Stretchwalker haar nieuwste wandelschoen waarop het gemakkelijker, aangenamer en gezonder lopen is. Ook is het mogelijk een digitale voetafdruk te laten nemen.
De afstanden voor de Schutrups Stretchwalker wandeldag zijn 5, 10, 15 en 25 kilometer. De start is aan de Zuiderhoofdstraat in Exloo. Voor Nordic Walkers zijn routes van 10 en 25 kilometer uitgezet. Het inschrijfgeld bedraagt zes euro. Aanmelden kan per e-mail of via de website. Ook is het mogelijk om op de dag zelf tussen 8.30 en 14.00 uur nog in te schrijven in de stand bij de winkel. Voor de 25 kilometer tocht sluit de inschrijving om 12.00 uur. www.schutrups.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.